Romania Libera Deel I: Over Sorina’s Case & Roelie Post

Volledige tekst in het Roemeens: Romania Libera

09.09.2019
Roemenië heeft het EU-acquis en de wet van de Europese Unie geschonden.


Timmermans steunt klokkenluiders maar dwong haar zich te verbergen, hoewel ze gelijk had, Sorina’s Case bevestigde haar waarschuwingen.

De zaak van Sorina, een 9-jarig meisje van Roma-afkomst, gesleept en met geweld uit het huis van haar pleeggezin gehaald, schudde Roemenië maar ook het Nederlandse parlement.

op 4 september 2019 werd de zaak van Sorina besproken in Den Haag, in het parlement, in de context van Roelie Post, de voormalige ambtenaar van de Europese Commissie belast met de uitvoering door Roemenië van de wet op de bescherming van kinderen en de wet op adoptie in het acquis communautaire, en op dit moment een klokkenluider die “ernstige” gevolgen heeft als gevolg van de onthullingen over het gevaar dat bestaat in Roemenië, en over de vervanging van het acquis door de “adoptiewet gebaseerd op het Haagse Verdrag”, min of meer gewijd aan “kinderhandelaars”.

We vatten de video samen van het Nederlandse parlement, waarin het parlementslid Pieter Omtzigt de Nederlandse Premier vroeg om het probleem van de adoptiepraktijk van Roemenië aan te pakken, maar ook de problemen waarmee Roelie Post, een klokkenluider, op het niveau van de Europese Commissie met Frans Timmermans te kampen heeft.

Video hier

“Er is nu een klokkenluider ergens verstopt: Roelie Post. Van de Europese Commissie, vanwege de kinderhandel en ik zag onlangs hoe een kind in Roemenië werd ontvoerd van zijn pleegouders door te schreeuwen en te schreeuwen, de scènes zijn erg schokkend , aan te nemen in de VS voor enkele tienduizenden euro’s. Hoe bizar kan het zijn. Roelie Post werkte tegen deze praktijken in. Deze praktijken zijn niet opgelost. Erger, ze zijn weer toegestaan.”

DEEL IIComments are closed.